Trgatev, ogled in izlet

Trgatev Kluba ptujskih študentov

Sobota, 1. oktober ob 8:00

Dobimo se ob 7:30 na parkirišču Mestnega stadiona Ptuj oziroma ob 8:00 v vinogradu družine Cvitanič v Zamušanih.

Prijave možne na elektronskem naslovu: evazorko94@gmail.com s pripisom Trgatev v zadevi do petka do 19. ure. Ob prijavi prosim sporoči število udeležencev.

Zaželen je lasten prevoz. V kolikor ga ne morete zagotoviti ob prijavi, to sporočite, in ga priskrbimo mi.

Trgatev bo izvedena ob udeležbi najmanj 20 oseb, zato pohiti s prijavo! :)

Za pijačo in malico bo poskrbljeno!


Ogled Ptujske vinske kleti

Četrtek, 27. oktober ob 18:00

Pred ogledom z degustacijo se je potrebno prijaviti na elektronski naslov - evazorko94@gmail.com - s pripisom OGLED v zadevi.

Obisk Ptujske vinske kleti je brezplačen, število mest pa omejeno, zato pohitite s prijavo!


Izlet "po domačih bregih"

Nedelja, 30. oktober

V nedeljo, 30. oktobra, se bomo v popoldanskih urah podali na izlet po bregovih prelepih Haloz.

Dobimo se ob 13. uri na železniški postaji na Ptuju, od koder se bomo najprej odpravili na turistično kmetijo in vinogradništvo Arnečič, kjer bomo poskusili odprta in ustekleničena kakovostna vina, ki jih pridelujejo na treh hektarjih. Za svoja vina so prejeli že številna odličja, med katerimi so najbolj ponosni na veliko zlato medaljo, ki so jo dobili na Mednarodnem ocenjevanju vin v Ljubljani za Laški rizling letnik 2002, ki je bil tudi prvak sorte. Ob dobri kapljici se bo odlično prilegel tudi dober kruh iz domače krušne peči. Obisk pa bomo lahko zaokrožili s sprehodom po vinskih poteh v okolici.

Ob 15. uri se bomo odpravili do vinogradništva Turčan. Sedemnajst hektarjev vinogradov in tristo let stara vinska klet na Turškem vrhu daje široko paleto vin tako po sortah in harmoniji okusov kot po tipični, okolju prijazni pridelavi grozdja in proizvodnji vina. Vrhunska bela vina vinogradništva Janžekovič so dišeči traminec, muškat otonel, rumeni muškat, sivi pinot, sauvignon, rizvanec, laški in renski rizling. Vina polnijo pod imenom Turčan. Bogato paleto vrhunskih vin pa dopolnjujejo tudi številna vina posebnih trgatev.

Po končanem obisku z degustacijo sledi pohod do turistične kmetije in vinogradništva Pungračič, ki se nahaja tik ob državni meji s Hrvaško. Obsega štirinajst hektarjev površin, od tega je večina zasajena z vinogradi, ostali del pa je namenjen pridelavi hrane za potrebe turistične kmetije. Na svoji mizi najraje postrežejo z doma pridelano hrano, pripravljeno na tradicionalen način v krušni peči.

Odhod proti Ptuju okoli 20. ure.

Cena izleta:
Arnečič: 3 evre
Turčan: 6 evre
Pungračič: 11 evre
prevoz brezplačno organizira Klub ptujskih študentov

Skupaj : 20 €.

Prijave zbiramo na elektronski naslov evazorko94@gmail.com. Število mest je omejeno, zato pohitite.

Vabljeni!